mai 20, 2022

Dette er Badestrender i Sandefjord

Dra ut på holmene eller en av de flotte strendene i Sandefjord.
Strender – Vesterøya
Asnes
Tangen
Sjøbakken
Langeby
Vøra
Fruvika
Grubesand
Folehavna
Langestrand
Ormestadvika
Kuvauen Badeplass og Friområde
Kuvauen er et bukt på nordvest siden av Vesterøy. Fin sandstrand og fine svaberg.
Vanligvis bra vannkvalitet, store regnskyll kan gjøre vannet brunt.
Kuvauen er en gammelt los og fiskehavn. Sjøbuene på sørsiden av bukta er fredet.
Flott utsikt fra fjellet på nordsiden.
Strender – Østerøya

Skjellvika-Skjellvika ligger på østsiden av Østerøya i Sandefjord. Stranda er gang på gang kåret* til Sandefjords fineste strand.
Flautangen
Nordre Trubervika
Strandvika
Ertsvika-Ertsvika Populær strand, særlig for dem som liker å gå turer, Fint å grille på stranden
Badestrender i Sandefjord
Med en kystlinje på 146 km har Sandefjord mange strender å tilby. Her finnes det barnevennlige, langgrunne strender, strender med campingplasser og mer avsidesliggende strender. Ønsker du å sykle til strendene leier Turistkontoret som ligger i Kurbadet i sentrum ut sykler. Kart kan du få med gratis.
Asnes, Vesterøya – 5 km fra sentrum (buss 168 eller 170)
Her har du flere små sydvendte strender, fine svaberg og en grasslette. Det er campingplass for telt og vogner, kiosk og toalettanlegg åpent 1.mai-1.september.
Flautangen, Østerøya – 9 km fra sentrum (buss 162)
Her finner du både sandstrand, rullesteinstrand og svaberg og det er toalett, bålplass og fine fiskeplasser. Ankomst: Kjør riksvei 303 mot Stokke. Følg skilter mot Østerøya. Etter ca. 5 km ta til venstre og følg skiltet mot Flautangen. Sti fram til stranden.
Goksjø – 7 km fra sentrum (buss 150)
Ferskvann med grassbakke ned mot vannet. Her er det badebrygge og flåte. Ankomst: Følg riksvei 305 fra Sandefjord mot Andebu. Etter passering av E-18, ta til venstre inn Semsbakken etter ca. 800 meter.
Granholmen – 5 km fra sentrum (buss 01, 161)
Svaberg, liten sandstrand, grassletter og knauser. Det finnes campingplass for telt og vogner, kiosk og toalettanlegg åpent 1.mai-1.september. Ankomst: Følg riksvei 303 mot Larvik. Ta til venstre ca. 5 km fra sentrum. Godt skiltet
Grubesand, Vesterøya – 9 km fra sentrum (buss 168)
Rolig, østvendt sandstrand med 100 meter sand og rullesten i enden. Kyststien går forbi stranden med ankomst til flere små rullestenstrender. Fiskeplasser og toalettanlegg finnes. Ankomst: Fra sentrum kjør på skilter til Vesterøya. Kjør Vesterøyveien ca. 7 km (forbi Langeby camping) og videre til venstre på Auveveien.
Korsvik, Vesterøya – 5 km fra sentrum (buss 168 eller 170)
Barnevennlig langgrunn sand og grusstrand med furuskog i bakkant, brygge og ball-løkke. Ankomst: Fra sentrum kjør på skilter til Vesterøya. Kjør inn Veløyveien.
Langeby, Vesterøya – 7 km fra sentrum (buss 168)
Barnevennlig langgrunn sandstrand med noen svaberg og stupeplasser. Det er campingplass for telt og vogner, butikk og toalettanlegg som er åpent 1.mai-1.september. Ankomst: Fra sentrum kjør på skilter til Vesterøya. Kjør Vesterøyveien ca. 7 km. Campingplassen ligger like ved veien.
Skjellvika, Østerøya – 5,5 km fra sentrum
Svært barnevennlig langgrunn sandstrand med svaberg. Langs foten av fjellet i nord er det laget en gangpassasje ut til svaberg med stupebrett og fine hoppeplasser. Tilrettelagt med kiosk og toalett anlegg. Ankomst: Kjør riksvei 303 mot Stokke. Følg skilt mot Østerøya. Etter ca. 3 km ta til venstre på Østerøyveien ved Søndre Sunde på Skjellvikaveien.
Truber og Yxnøy, Østerøya – 12 km fra sentrum (buss 162)
Stort område med både badestrender og svaberg. Sandstranda på Truber er mest populær. Toaletter på Truber. Ankomst: Kjør riksvei 303 mot Stokke. Følg skilt mot Østerøya. Ca. 7 km etter skilt ”Østerøya” ta til venstre (skiltet).
Vøra, Vesterøya – 9 km fra sentrum (buss 168)
Barnevennlig langgrunn sandstrand. Det er campingplass for telt og vogner, butikk, sandvolleyballbane og toalettanlegg som er åpent 1.mai-1.september. Ankomst: Fra sentrum kjør på skilter til Vesterøya. Kjør Vesterøyveien ca. 8 km. Campingplassen ligger ved veien.
Badestrender for personer med nedsatt funksjonsevne: Granholmen, Lahelle, Langeby, Nordre Trubervika, Tangen, Vøra.

På vestsiden av fjorden
Det er mange fine sandstrender i Sandefjordsfjorden.
I Håkavika på vestsiden er det flere, og likeledes både videre innover og utover fjorden.

Her er en del hyttebebyggelse, men nordøst i vika finner vi fine tilleggingsforhold og en flittig brukt havn med brygger og svaberg å legge til ved. Ved bryggeanlegget er det dybder fra 1,5 til 3 m. Her er barnevennlige sandstrender og lune klover bak fjellknauser, busker og trær. Det er ganske kupert , men innover mot Rød er det turstier og -veier. Lenger ute i bukta er det brådypt flere steder så man kan legge til fjellet selv med større båter, men man skal nærme seg land forsiktig, for det er grunt en del steder også.

På nordsiden av Kisteholmen er det svaberg med fortøyningsbolter hvor man ligger godt i moderate vindforhold. Videre nordover finner vi fine steder i godt vær både i Nordre Husvika, på Rauholmene og i Sandvika. Her er mange badestrender å velge mellom, men herlige svaberg imellom.

2021 Alle rettigheter Sandefjordsby